Балканленд

Новата песна на Јелена Томашевиќ е плагијат?! (Видео)

Не поминаа ни 24 часа одкога Јелена Томашевиќ во финалето на четврттата сезона на шоуто “Јас имам телент” ја изведе својата нова песна “Меланхолија” за која се крена голема прашина. Оваа песна постои веќе 3 години. Како што веќе вчера пишувавме, музиката за новата песна ја направил шпанскиот композитор Рафаел Артесеро, одушевен од вокалните квалитети на Томашевиќ, но вистината е сосема поинаква.

Со оваа песна во 2010-та на изборот на песна за Евровизија се натреварувала пеачката Аисте Пивелие. Насловот на песната останал ист, а се пласирала на второто место. Очигледно дека Томашевиќ не знаела дека песната е снимена пред 3 години или и се допаднала, па ја снимила на српски јазик, но тоа останува да видиме. До тогаш слушнете ја литванската и српската верзија. Која повеќе ви се допаѓа?

Подготви: Редакција на Музика24

Можеби ќе ве интересира: