Балканленд

Откриена најголемата тајна на легендарниот Кемал Монтено

На едно натпреварување во далената 1964-та година се случило нешто преубаво што го променило животот на легендарниот пејач. Кемал Монтено, често го спомнуваше како најзначајно музичкото натпреварување “Младите пеат во пролет” во 1964-та, каде се пријавил како тинејџер и добил гитара како награда.

“Се молев да не го освојам првото место, ниту пак второто, го посакував деветото место бидејќи наградата беше гитара и се случи тоа ја освоив гитарата”, раскажуваше сега починатиот Кемал.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: