Балканленд

Претставено македонското евровизиско жири

Во пресрет на годинешното издание на Изборот за песна на Евровизија,  Европската радиодифузна унија ги претстави членовите на националните жирија на сите земји учеснички. Имено, секоја од земјите учеснички има свое национално жири составено од пет члена, професионалци од музичката индустрија. Македонското жири годинава е во состав од композиторот Александар Масевски, пејачката Калина Велковска, радио DJ-от Марко Марк, пејачките Силвана Плевнеш и Антонија Гиговска.

Подготви: Филип Етмишовски

Можеби ќе ве интересира: