Балканленд

Работно: Амадеус бенд со полна пареа го подготвува новиот албум

Мега популарниот состав Амадеус бенд кој опстојува повеќе од 10 години почна полека да подготвуваат најновиот албум кој се очекува оваа година да се промовира, а на него се планирани да се најдат некој од најновите композици кој се актуелни во целиот балкан меѓу кој “Журка” итн, но она што во скоро време треба да се промовира е соработката со бугарскиот симфониски оркестар каде како автор се потпишува Бојан Станимировиќ додека за самиот аранжман е задолжен Дамир Имери.

“Полека но сигурно почнавме со проби така што и овој пат нашата верна публика нека очекува голем спектакл од кој многумина ќе бидат изненадени”, изјави Бојан Станимировиќ кој додаде најновиот сингл е посветен токму за Македонија каде посочува дека нивните забави кај нас се неверојатни.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: