Балканленд

„Рибља Чорба“ оди на турнеја во Америка

Фронтменот на групата „Рибља Чорба“ Бора Ѓорѓевиќ живее меѓу Словенија и Србија. Неговиот бенд сними нов албум за време на короната.

“Да, 11 песни и сингл со две песни, ги одвоив затоа што се различни. Проблемот со издавачите е што веќе никој не купува ЦД-а. Само она што се појавува на YouTube и на интернет може да донесе одредена корист за издавачите”, вели тој.

Најголемо “полнење на батериите“ за него е дружењето со публиката и настапите, па така ќе биде и во наредниот период, а се подготвуваат и за турнеја во Америка.

“Кон крајот на септември одиме во Америка. Малку сме стари, не можеме да го обиколиме источниот и западниот брег, па ќе настапиме само во Торонто и Чикаго”, вели тој. Бора се присети и на својот покоен колега, басистот Миша Алексиќ. Тој вели дека се уште не може да прифати дека го нема.

“Неговата песна ќе се најде на новиот албум. Тој е претставен. За прв пат одиме на турнеја без Миша. Не можам да зборувам за тоа, толку е шокантно. Се договоривме да “умреме“ заедно на сцената, ние двајца, но не вака рано. Верувам дека и тој би сакал да продолжиме да работиме”, вели тој.

Можеби ќе ве интересира: