Балканленд

Романа: 22 години се борам со дијабетис

По нејзиниот изглед, однесување не може да се предпостави. Романа Панич (37) на неодамна одржана хуманитарена вечера за деца со дијабетис во Бања Лука открила дека и сама боледува од оваа болест.

“Во оваа прилика сакам да кажам дека со оваа болест е можно да се носите, бидејки јас ја имам од 15 години. Никогаш порано не ми паднало на памет да зборувам за ова, бидејки тоа ми е најболна точка, со ова кое го кажав не сакам сожалување, постојат поголеми, полоши болести од оваа, но луѓето живеат со тоа како ништо да не се случило. Благодарение на Бога, сите овие години добро се држев. Причина поради која решив да проговорам е да докажам со пример дека може со дијабетис нормално може да се живее”, изјавила Романа пред присутните.

Подготви: Редакција на Музика24

Можеби ќе ве интересира: