Балканленд

“Се омажи за Србин, а ние хрватите не го простуваме тоа”, вели родената сестра на Северина, Зденка

Пејачката има две сестри кои не се експонираат во јавноста. Зденка Шуниќ живее во Хрватска, додека Маријана Вучковиќ Поповиќ живее во Белград. Зденка вели дека никогаш нема да и прости на пејачката што се омажи за Србин, Игор Којиќ. Очигледно, Зденка сè уште не се опоравила од фактот дека Севe не избрала Хрват за сопруг, па со своите изјави продолжува да ја разгорува антисрпската хистерија. На сестрата на пејачката не и паѓа на памет да оди на некој од нејзините концерти и да и подаде рака за помирување.

„Не бев на нејзиниот концерт во Сплит, ниту во Белград! Ниту, пак, никогаш ќе одам во Белград“, рече Зденка, која живее во Турањ кај Задар. Нејзиниот сопруг веднаш интервенирал во разговорот.

„Двeте никогаш нема да се смират! Вие Србите не ни се јавувате повеќе“, рече луто Здравко. Северина е во добри односи со својата втора сестра, Маријана Вучковиќ Поповиќ, која живее во Белград, додека нема контакт со Зденка. Како што беше напишано, сестрите се скараа околу земјиштето во улицата “Вуковарска” во Сплит, каде што беше изграден патот до трговскиот центар. Зденка тврдеше дека земјиштето е во сопственост на семејството Вучковиќ и очекувала Северина да се вклучи во судската битка за тоа, но пејачката им рекла на своите сестри дека не е заинтересирана за тоа.

Севе се обиде да се смири со Зденка, па ја покани на нејзината венчавка во 2015 година.

„Не бевме на свадбата на Северина во Белград, ниту на онаа во Истра“, рече тогаш Зденка, додавајќи дека „сестрата не ја признава својата сестра“. Хрватката ја повика својата сестра да се разбуди затоа што со време ќе „плачеш како да плаче Вуковар“.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: