Балканленд

Српска фолк пејачка Лепа Лукиќ со нова песна (Аудио)

Како што претходно најави, Лепа Лукиќ, српската кралица на фолк музиката сними нова песна. Песната е насловена “Тешко е” и тоа е сосема карактеристична на нејзиниот музички опус, но сепак различнa и повеќе модерна. Песната беше направено од докажани тим, како што се очекуваше.

Музиката и текстот на песната напишана од страна на Миша Марковиќ, а аранжманот го направи Аца Софронијевиќ. Песната е снимена во “Студио Тон” во Краљево.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: