Балканленд

Српскиот VH1 започна со емитување!

На манифестацијата по повод започнувањето на емитување на регионалиот VH1 музички канал доделени се MTV награди на бендови на кои видеата најмногу се емитувани.
MTV признание е доделено на музичкиот уредник на MTV каналот, Никола Јованович. Награди се доделени и на оние кои не биле присутни како што е случај со групата “PSY” која доби награда за најемитувана песна. Меѓу наградените се и групата “Хладно пиво” со песната “Право ја”, “Бајага и инструктори” со песната “Време”, музичкиот состав “TBF”, “SARS”, “Sevdah Bejbi”… Музчкиот канал VH1 е во тест фаза, започнаа да емитуваат, но би ја замолиле публиката да ни помогне со тоа што ќе ни предложи што сака да слуша. Специално од Лондон за оваа прилика пристигна Андреја Брнс – директорка на MTV мрежата, која на присутните им се заблагодари на присуството и на подршката. Во опуштена атмосфера во новиот простор “Mikser Hausa”… уживаа голем број на гости, познати, меѓу кои први пристигнале Џуле-Ван Гог, Рамбо Амадеус, музичките критичари Петар Јанјатович, Мика Костич… Дали некое видео од нашите артисти ќе се емитува останува да видиме, на промоцијата немаше ниту еден наш представник. Нажалост! Им посакуваме успех и да емитуваат наша, домашна музика. И ние имаме со што да се пофалиме, зар не ?

Отворање на музичкиот канал Vh1 adria Отворање на музичкиот канал Vh1 adria Отворање на музичкиот канал Vh1 adria

Можеби ќе ве интересира: