Балканленд

Тони Цетински им подари песна на своите обожавателки за 8-ми март (Видео)

Најубавиот и најискрен подарок е песната затоа што секогаш доаѓа од срце, а Тони Цетински знае најдобро, тој ни носи токму таков нов сингл – „Vojnik pod zvijezdama“. Тој одлучи да ја даде оваа посебна песна на сите жени на светот на еден ден посветен само на нив, но и на војската на љубовта, неговите верни обожаватели. Притоа, тој уште еднаш потврди зошто го обожаваме сите овие години, не само како музичар, туку и како човек кој го прави она што го прави од чистата љубов, и затоа е познат и баран низ целиот регион и пошироко.

„Многу е тешко да се зборува за себе и за песната, па би сакала песната да го каже она што треба да се каже. Она што можам да го потврдам само овој пат со уште поголема сигурност е дека длабоко верувам во оваа песна и пораката што ја носи со неа и дека ќе го најде патот до публиката, во која многу ќе се најдат. Од едноставна причина што лесно влегува во увото, но и срцето, и она што некогаш доаѓа до срцето останува. „Vojnik pod zvijezdama“ е од целото мое срце и со голема радост им го посветувам на сите жени, но и мојата армија на љубовта, верна публика која цело време стои со мене. Само љубов!“. – вели Тони.

Автор на музиката и стиховите е Доминик Милош, додека Михаел Блум од Хит продукција се погрижи за аранжманот.

Можеби ќе ве интересира: