Балканленд

Вандализам: Повторно уништен гробот на Ксенија Пајчин

Гробот на Ксенија Пајчин повторно мета на вандализам. Како и претходните два пати, надгобната фотографија е целосно уништена, цвеќето расфрлано, местото за свеќи е целосно уништено. Татко и на покојната пеачка одлучил да не става повеќе фотографија. Ова е веќе трет пат како е уништен гробот на пеачката Ксенија Пајчин, која ја уби нејзиното момче Филип Каписода пред три години. По само неколку месеци родителите на Ксенија го реновираа споменикот, непознати вандали се вратиле на “местото на злосторството”.

Подготви: Редакција на Музика24

Можеби ќе ве интересира: