Балканленд

За правата на жените Северина се соблече гола

Хрватската пејачка Северина, реши да ја подржи кампањата “Дарујемо ружичасти живот” (Подаруваме розев живот) која во текот на месец март ќе биде презентирана во Хрватска. Кампањата е во соработка со европската коалиција за борба против рак на дојката и има за цел да ја крене свеста кај хрватите за опасноста од оваа болест.

Познатата хрватска пејачка Северина е една од многуте познати јавни личности кои се фотографираа за овој настан, и истовремено истите ги имаат постирано на своите социјални мрежи.

Подготви: Дениза Илиеска

Можеби ќе ве интересира: