Без оглед на возраста, пејачот Мишо Ковач не престанува да настапува

Лесно подгрбавен, со бавен чекор, со едната рака потпирајќи се на куферот, а со другата држејќи се за сопругата Лидија, хрватскиот пејач Мишо Ковач кој што имам 77 години, не сакаше да го пропушти настапот во Франкфурт минатиот викенд и пееше пред 12.000 обожаватели. На десетгодишниот јубилеј на дијаспората во германскиот град исто така се одѕва и легендата на хрватската естрада. Неколкупати за време на неговата изведба тој мораше да се одмори, но не сакаше да ја разочара публиката.

“Кога публиката ќе почне да реагира чувството не се опишува, така што никогаш не треба да ги разочарате. Важно е да допрете до човекот, а јас сè уште успевам во тоа, без оглед на возраста”, изјави пејачот Мишо Ковач.

Пејачот од Шибеник ќе има концерт во сплитската арена “Спаладиум” на 22 декември и подготвува нов албум. Дури и по шест децении од неговата кариера не му е тешко да работи. Тој додава дека хитот не го прави тој, туку го избира публиката. Признава дека многу му помага сопругата Лидија, која ја запозна на својот концерт во Загреб во 1998 година.

Повеќе на Музика24...