Мина Блажев ќе ја претставува Македонија на “Детска Евровизија 2017”

Македонската радио телевизија ја избра 14-годишната Мина Блажев за овогодишна претставничка на Македонија на “Детска евровизија”. Мина има 14 години и е од Скопје. Таа учествуваше во минатата сезона на талент шоуто “Пинкови ѕвездички”. Поради забраната на “ЗАМП” во Македонија таа сезона не се емитуваше. Песната со која Мина ќе ја претставува Македонија на “Детска евровизија” ќе биде објавена наскоро.

Подготви: Филип Етмишовски

Повеќе на Музика24...