Драгана Мирковиќ: Не посакувам децата да одат по моите стапки

За време на нејзините три децении кариера, српската пејачка Драгана Мирковиќ преживеа и убави и лоши работи, но тој пат никогаш не би им го посакала на своите деца. Пејачката вели дека единствената работа што не би преживеала е тоа нејзиниот син Марко (18) и ќерката Мануела (17) да посакаат да бидат дел од естрадата.

“Децата се прилично настрана од тоа, благодарение на нивната желба пред се. Само јас сум изложена. Дури и мојот сопруг избегнува јавен живот, па целиот товар е на мене. Драго ми е што не сакаат да бидат во јавниот бизнис”, рече пејачката за еден српски медиум.

“Честопати на шега велам: “Преживеав една кариера, уште една не сакам”. Во смисла на јавна личност. Доволно ми е овој стрес, но така се случи, не го сакав јас тоа. Не верувам дека би преживеала кога станува збор за децата. Немам совет, тоа е едноставно. Се е до ставот, силата на личноста. Инаку, тие се деца на место и многу се со цврст карактер. Само затоа што не сакаат да бидат видени, тоа е сведоштво за силата на нивната личност. Обично, децата во тие години сакаат да бидат во центарот на вниманието. Би направила се’ за да ги спречам да бидат дел од естрадата, ќе дадам се од себе да ги убедам да не го сторат тоа”, заклучува пејачката.

Повеќе на Музика24...