Русија победи на “Детскa евровизија“ , Македонија на 12-то место

Претставничката на Руската Федерација на “Детска евровизија“ 2017 , Полина Богусевич  која се претстави со песната “Wings“ е овогодинешен победник на детската евровизија. Додека второ и трето место добија претставниците на Грузија и Австралија.

Нашата претставничка Мина Блажев се пласираше на 12-то место од 16 земји учеснички. Од земјите во регионот Србија освои 10-то место а Албанија 13-то.

Подготви: Филип Етмишовски

 

Повеќе на Музика24...