Интервјуа

Филип Шурбeвски: Тимпаните и удирачките инструменти ми го диктираат темпото на животот (Фото)

Со удирачките инструменти се сретнал кога имал само 5 години. Тапанот бил негов прв избор, а тимпаните животна професионална определба. Вработен е во Македонската Опера и Балет, како тимпанист, а поривот да твори и музицира го носи во многу музички состави, стилски и жанровски различно обоени. Во 2011-та го формира "Филип Шурбeвски-Езгија трио" кое продуцира чалгиска музика. По првиот албум насловен "Македонска чалгиска музика", Филип Шурбевски-Чорба открива дека во подготовка е нов материјал. Од детството до денес, музиката…

Боби Павловски: Божикните празници најмногу ги сакам (Фото+Видео)

Музика24: Наближуваат Божиќните празници, како се чувствуваш секогаш кога доаѓа овој период од годината? Дали се радуваш на целата празнична атмосфера и еуфорија или пак едноставно сето тоа за тебе се само обични денови кога малку повеќе се одмора, јаде и пие? Боби Павловски: Новогодишната и божиќната еуфорија ја обожавам, некако ми е се романтично, снег, јамболија пред камин, вино, црвени чорапи со Дедо Мраз... Музика24: Дали и после толку години веруваш во легендата и приказната дека постои Дедо Мраз? Боби…

Славка Младеновска: Во 2020-та посакувам повеќе меѓусебна слога и меѓусебно почитување помеѓу македонците (Фото+Видео)

Музика24: Наближуваат Божиќните празници, како се чувствуваш секогаш кога доаѓа овој период од годината? Дали можеби се радуваш на целата празнична адмосфера и еуфорија или пак едноставно сето тоа за тебе се само обични денови кога малку повеќе се одмора, јаде и пие? Славка Младеновска: Новогодишните и најнапред Божикните празници за мене се најубавите празници во годината, воопшто земено. Така било и така ке остане, бидејќи еуфоријата и празничната атмосфера се една заедничка радост на луѓето на земјината топка. А секако…

Јордан Митев: После 15 години музичка кариера, време е фамилијата да се проширува (Фото+Видео)

Музика24: Наближуваат Божиќните празници, како се чувствувате секогаш кога доаѓа овој период од годината? Дали можеби се радуваш на целата предновогодишна и празнична адмосфера и еуфорија или пак едноставно сето тоа за тебе се само обични денови кога малку повеќе се одмора, јаде и пие? Јордан Митев: Новогодишниот период од годината за мене, а верувам и за повеќето луѓе, е еден од најубавите периоди во годината, поготово доколку има и снег тогаш целата таа новогодишна приказна е совршена. Тоа е период кој трае некаде околу…

Игор Киров: Секој момент без разлика дали е празник или не е драгоцен поминат со најблиските (Фото)

Музика24: Наближуваат Божиќните празници, како се чувствуваш секогаш кога доаѓа овој период од годината? Дали се радуваш на целата празнична атмосфера и еуфорија или пак едноставно сето тоа за тебе се само обични денови кога малку повеќе се одмора, јаде и пие? Игор Киров: Еуфорија, лично баш и неверувам премногу во цела таа фамозна комерцијална сторија околу Нова година, поклони и слично. Но, драго ми е и се радувам кога гледам дека луѓето веруваат и се радуваат на тоа или кратко речено каде сите таму и ние. Музика24:…