Covers

„Колектив бенд“ сними кавер на старата кавадаречка „Била си ту“ (Видео)

„Колектив бенд“ од Кавадарци пред публиката се претстави со нов проект. Се работи за кавер на кавадаречка песна „Била си ту“. Автор на песната е на Ристо Амиго Стојанов, а неговиот син Влатко Стојанов заедно со групата „Луда Мара“ ја свират. Песната датира од пред повеќе од 14 години и им е добро позната на кавадарчани.

“Песната е многу стара кавадаречка и сакавме да ја обновиме, за да ја знаат сите”, велат момците од „Колектив бенд“.

Можеби ќе ве интересира: