“SaxAcoustics” ја преработија безвременската “Бела” од Ристо Самарџиев (Видео)

Тие се “SaxAcoustics” и велат дека еден од нивните приоритети кои се трудат да ги запазат се негување на македонската забавна музика, а посебно нивното оживување на веќе заборавените македонски поп песни. Зад себе имаат неколку снимени и веќе докажани кавери, а како последен таков нивни проект е преработката на безвременската песна “Бела” која што ја исполнува Ристо Самарџиев.

Инаку, тие се акустичен бенд составен од тројца членови и тоа: Иван-саксофон, Никола-гитара и Иво-вокал. Како звучи “Бела” во нивна изведба, слушнете во продолжение:

Подготви: Александра Блажевска

Повеќе на Музика24...