Фестивали

Суперталентираната Нога Ерез ќе настапи на „Здраво млади“

Суперталентираната музичарка и продуцентка, Нога Ерез гo наоѓа својот глас на „KIDS“, храбриот втор албум, направен со нејзиниот креативен и животен партнер Ори Русо. Градејќи од необработената политика на нејзиното деби во 2017 година, „Off The Radar“, „KIDS“ се приближува до дома. Неговата продукција е заклучена околу текстовите што се занимаваат со личното и политичкото, смртност и загуба, војна и мир, несигурност и амбиција. Како и со „Off The Radar“, Ерез никогаш не ги влече нејзините удари, без разлика дали тоа е со политика или со продукција.

Светот се смени во последните 3 години по деби албумот „Off The Radar“, исто како и Нога Ерез. „KIDS“ е бурна реакција на светот во кој таа се наоѓа, оној во кој политиката проникнува секој ден. Албумот е одраз на времето во кое е направен и сериозно ја раздвижи музичката индустрија во (пост)пандемиска година. По низа синглови, „KIDS“ доаѓа преполн со поп-химни за 21 век. Покрај фантастичните оценки на албумот, гостувањата на late night програмите кај Jimmy Kimmel и Kelly Clarkson, насловните страни на реномирани списанија, Нога Ерез најави настапи на музичките фестивали Primavera 2022 и Coachella 2022… А оваа година доаѓа во Скопје за единаесеттото издание на фестивалот на нова музика ЗДРАВО МЛАДИ, закажано за 26 и 27 август во паркот на МКЦ!

Нога Ерез се придружува на „Viagra Boys“, „Shortparis“ и „Искра“ ! Набавете го својот early bird билет (додека има). Билетите се достапни на билетарницата во МКЦ и online преку www.bileti.mkc.mk

Можеби ќе ве интересира: