Фестивали

Аико ќе ја претставува Република Чешка на Евровизија (Видео)

Аико со песната „Педестал“ победи на „ЕСЦЗ 2024“ и со тоа во мај ќе ја претставува Република Чешка на „Евровизија“ во Малме, Шведска. Седум песни беа во игра за да ја претставуваат Република Чешка на музичкиот натпревар.

На најголемиот светски музички настан во живо, учеството го потврдија јавните радиодифузери од 37 земји, Македонија и следната година нема да учествува со свој претставник.

Можеби ќе ве интересира: