Фестивали

Албанија со плагијат на Евросонг?! (Видео)

Српскиот портал С-Медиа, пишува дека овогодинешната евровизиска песна “Идентитет” со која Албанија (Адриан Лулгјурај и Бледар Сејко) треба да се претстави е всушност плагијат, односно премногу потсетува на легендарната “Син сафир” од Бајага.

Песната е објавена во 1988 година, а дали станува за плагијат, копија или нешто друго… тоа заклучете сами. Во меѓувреме Бајага сеуште нема дадено свој коментар во врска со оваа песна, а како ќе заврши оваа приказна тоа ќе видиме во следните денови.

Подготви: Александра Блажевска

Можеби ќе ве интересира: