Фестивали

ЕБУ одлучи: Евровизија нема да се одржи

Годинешната Евровизија, која требаше да се одржи во Ротердам, е откажана, се вели на официјалната веб-страница на натпреварот.

“Со жалење соопштуваме дека Евровизија 2020 е откажана во Ротердам. Во последните неколку недели истражувавме многу опции за да се одржи натпреварот. Сепак, заради неизвесноста создадена од ширењето на Ковид-19 во Европа и ограничувањата поставени од владите во други земји како и холандските власти, Европската радиодифузна унија (ЕБУ) ја донесе тешката одлука дека е невозможно да се продолжи со настанот во живо како што беше планирано”, се вели во известувањето.

Можеби ќе ве интересира: