“Евровизија” следната 2020 ќе се одржи во Ротердам (Видео)

Европската радиодифузна унија (ЕБУ) соопшти дека Ротердам е избран за град-домаќин на “Евровизија” следната година. Исто така денес се утврдени објектот и датумите на одржување, првото полуфинале ќе биде на 12-ти мај, второто на 14-ти мај и финалето на 16-ти мај во арената “Ахој”.

“Ротердам покажа фантастичен ентузијазам и посветеност. Исто така ја има потребната инфраструктура да ги пречека делегациите од преку 40 земји. Се радуваме да работиме заедно со Ротердам на следното фестивалско издание”, изјави Јон Ола Санд, извршен супервизор на ЕБУ.

Повеќе на Музика24...