“Гоце фест 2020” на 14-ти февруари во Дом на АРМ

Како што не информираат организаторите, фестивалот на македонска патриотска песна “Гоце фест 2020”, оваа година ке се одржи на 14-ти февруари во Домот на АРМ. 31-то издание ќе понуди нови родољубиви и патриотски песни со фолклорна мелоритмика од богатото историско минато на македонскиот народ.

Учество на фестивалот ќе имаат врвни македонски музички имиња од фолк сцената, како и млади интерпретатори, меѓу нив ќе ги споменеме: Круме Спасовски, Виданка Ѓоргиевска, Ѓоко Дончев, Славка Младеновска, Серафина Фантаузо, Ванчо Тарабунов, Јулија, Дарко Стојановски, Рени, Кристијан Демјански… и многу други.

Фестивалот “Гоце фест”, започна во 1990 година, во чест на денот на раѓањето на големиот македонски патриот Гоце Делчев, 4-ти февруари. Организатор на фестивалот е Ансамблот на народни песни и ора “Гоце Делчев”, а директор е Пеце Здравковски.

Повеќе на Музика24...

Остави коментар

Вашата маил адреса нема да биде објавена.