Фестивали

“Green Forces” го освои деветото место на детската Евровизија (Видео)

Песната “Green Forces” со која штo детската група “Дајте музика” настапи на овогодинешната детска Евровизија, го освои деветото место. На изборот за најдобра детска песна настапија вкупно 19 учесници, нашите претставниви настапија предпоследни.

Македонија најголем број поени доби од Албанија, вкупно 12. Додека македонското жири своите гласови ги подели и тоа 12-та на претставниците од Русија, 10 поени за Албанија, додека 7 поени тие дадоа за Србија. Иако навистина незнаеме на кој начин и како биде доделувани овие поени, и кој се бил член на чирито, сепак изборот за најдобра песна на детската Евровизија заврши.

Победник е Ерменија со песната “Малена”.

Можеби ќе ве интересира:

Се вчитува....