Фестивали

Концерт на Камерниот оркестар на Битола за затворањето на „Интерфест“

Камерниот оркестар на Битола вечерва ќе настапи на затворањето на фестивалот „Интерфест“ – Битола. Концертот ќе се одржи во Народен театар – Битола со почеток во 20 часот.

На концертот заедно со Камерниот оркестар ќе настапи виртуозот на виолина од Унгарија – Антал Залаи и диригентот од Турција – Ендер Сакпинар. На репертоарот се дела од Григ, Холст, Менделсон, Сарасате, Сен-Санс и др.

Можеби ќе ве интересира:

Се вчитува....