Фестивали

МРТ објави преглед на гласањето за Андреа и гласањето од Македонија

МРТ денеска ги објави овогодинешните вкупни резултати од македонските гласови од стручното жири и телевотингот претворени во поени, како и поените кои Андреа и Македонија ги добија во втората полуфинална вечер.

Македонија за жал не се пласираше во финалето на Изборот за песна на Евовизија. Андреа со песната ,,Circles” го освои 11 место во второто полуфинале како последна земја учесничка која не се пласира во големото финале. Таа, според поените од стручното жири го освои 10 место со вкупно 56 поени, додека пак, од телевотингот го освои 15 место со вкупно 20 поени. Претворени во вкупни поени, Андреа со вкупно 76 поени го освои 11 место во полуфиналето, или пак 26 место од вкупно 40 земји учеснички.

Можеби ќе ве интересира: