Фестивали

Музичко-актерски перформанс „Патеки“ во Хераклеа (Галерија)

Со музичко-актерскиот перформанс „Патеки“ во режија на Јован Ристовски започна овогодинешното издание на Фестивалот на музика од светот во Битола. Музичкиот дел  беше во изведба на Камерниот оркестар на Битола под диригентската палка на Владимир Димовски и солистите Наде Талевска, Бојан Стојков, Ирена Димовска, Тамара Стојковска и Дарко Нешовски. За перформансот беа ангажирани и четворица актери: Живко Борисовски, Никола Стефанов, Здравко Стојмиров и Анастазија Христоска.

ФОТО: Диоген Хаџи Коста Милевски / Ивона Кочов

Можеби ќе ве интересира: