Фестивали

Откажана познатата “Бела ноќ” во Битола

Еден од најпопуларните настани во Битола и регионот “Широк сокак во бело – Бела ноќ”, оваа година нема да се одржи. Сите овие изминати девет години имаше преполн Широк Сокак и преполн плоштад, насмеани, позитивни и среќни лица.

Оваа година требаше да се одбележи 10-то јубилејно издание. Но поради ситуацијата со вирусот Covid-19, а се во интерес на здравјето на граѓаните, и со оглед на големината и масовноста, 10-то јубилејно издание се одлага за следната 2021 година.

Можеби ќе ве интересира: