Фестивали

Овие пејачки од Евровизија носеа исти фустани, сите се прашуваат зошто – причината е едноставна (Фото)

Претставничките на Албанија, Молдавија, Кипар и Малта на овогодишената Евровизија настапиле во речиси исти костими.

„Едноставен е за носење, од утро до вечер, универзална униформа“, „Половина Европа носи иста облека“, „Дали ги купивте на распродажба?“, „Во земја да пропаднат од срам“, се само некои од коментарите.

Изгледа дека оваа година трендот на Евровизија гласел: ‘сребрено, тесно, со кристали’ или ‘само нека блеска’, што всушност многу и не се разликува од светските модни трендови од пред пет години, а тоа е одговор на прашањето кое ги мачи луѓето ширум Европа.

Можеби ќе ве интересира: