Скопје и оваа година домаќин на музичкиот фестивал – “Underfest”

Скопје и оваа година ќе биде домаќин на музичкиот фестивал – “Underfest”. Прогресивниот, музички фестивал оваа година ќе понуди дводневно комплетно уживање и ќе се одржи на 3-ти и 4-ти, во поткровјето на Public Room, во Скопје, а влезот за двата фестивалски денови ќе биде бесплатен.

Долгоочекуваното второ издание на “Underfest” ќе се одржи првиот викенд во април и на него ќе земат учество повеќе бендови кои ќе се претстават со својата авторска музика.

Првиот ден на 3-ти април ќе настапи алтернативната група “Cruel” од Скопје, “Фосфен” од Битола, групата “Fiction” од Скопје, “High Voltage” од Охрид, како и еден од најпопуларните рапери во моментов од нашата држава Матеј Фолц. Главни изведувачи на вечерта ќе бидат добро познатите Културно уметнички работници.

Вториот ден честа да свират на сцената ќе ја имаат “Sincrest” од Кичево, “The Chicks” – девојките од Велес, “Hood”, “Пепел”, “Reinconnected”… Главни изведувачи на вечерта ќе бидат “Паркети” од Битола.

Публиката и овој пат ќе има можност да ужива во македонската музика од претежно алтернативната и рок енд рол сцена од нашата држава која и овој пат се очекува да покаже дека е одлична и навистина има што да покаже. Настанот го покрива Министерството за Култура, Град Скопје, Jameson и Celia.

Повеќе на Музика24...