Со концерт на Викторија, Бугарија ја претставува песната за Евровизија 2021 година

Бугарската песна за Евровизија 2021 година ќе биде објавена на 10-ти март со специјален концерт на Викторија, кој ќе се емитува од 22 часот на националната БНТ1, како и дигитално на Евровизија.iCard.com и на официјалниот канал на пејачката на YouTube.

“Одлуката воопшто не беше лесна. Со цел да го направиме најдобриот и најинформираниот избор, јас и мојот тим ги консултиравме гледачите на платформата за повратни информации што ги создадовме специјално за да ни помогне во одлуката. Исто така, направивме фокус групи со експерти за музичко радио и телевизија од цела Европа. Ова многу ни помогна. На крајот, мојот тим се обедини околу мислењето дека е многу важно да се оди на натпревар со песна која има најголем потенцијал за силен сценски настап и ќе допре најмногу луѓе со својата порака“, вели пејачката.

На концертот на 10 март, Викторија ќе ги изведе песните од нејзиниот нов албум „малку драматичен“ – „Imaginary Friend” “Growing Up is Getting Old“, „Dive into Unknown“, „Phantom Pain“ и „The Funeral Song“, како и неговите најголеми хитови -“Ugly Cry”, „Tears Getting Sober”, “alright.” и “I Wanna Know”.

На крајот од настанот, гледачите ќе можат за прв пат да ја видат новата верзија на песната на Бугарија за Евровизија 2021 година.

bulgariaeurosonginlivekoncertmuzikamuzika24.mkviktoria