Фестивали

Техно двојаката Soko & Sev на Скопското Кале: Oдлично 2 часовно музичко видео по светски стандарди

KOLOVRT FESTIVAL следејќи ги светските трендови на организирање , снимање и емитување на техно журки на локации со голема антрополошка вредност, стана платформа, која промовира локации со голема антрополошка и географска вредност а на кои настапуваат артисти (Dj) кои продуцираат електронска музика.

Нашата цел е да го прикажеме културното наследство низ призма на електронска музика и видео. Првата локација е еден од симболите на градот Скопје – Скопското Кале, кое бил населен уште во времето на праисторијата, т.е. некаде околу IV до III милениум п.н.е.. Калето повторно било населено некаде околу VII до VI век п.н.е.. Oваа населба била заштитена со ѕидови и постоела некаде до IV или III век п.н.е.. Следната фаза во историскиот развој е околу V до VI век, кога околу населбата бил подигнат нов ѕид. Сега Скопското Кале е атрактивна туристичка локација, која нуди одличен поглед над градот Скопје. – објаснуваат организаторите.

Првите артисти беа техно двојката Soko&Sev од Лондон, кои досега работеле со големи имиња како Boris Brejcha, ANNA, Anja Schneider, Matador, Oliver Huntemann, Alex Stein, Juliet Fox and BEC. Продуцираат космичко техно. Нивната посебна способност за емоционално наполнети, интроспективни намалувања ги доведе до меѓународен успех, со богати изданија низ најплодните етикети на индустријата, како што се Kraftek, Codex, AnalyticTrail, IAMT, Say What? And SetAbout.

Оваа локална приказна спакувана по светски стандарди може да се погледне на платформата Youtube на каналот на KOLOVRT FESTIVAL,  а своја промоција ќе добие и на реномирани платформи за промоција на овој вид музика.

Можеби ќе ве интересира: