Имам нешто да те прашам

Интервју на Музика24: White Sensation Beach Festival во Претор

На 24 јули на плажата Galaxy Beach во Претор ќе се одржи првото издание на фестивалот White Sensation Beach Festival. Во продолжение следува интервјуто со еден од организаторите на овој настан.

Музика24: Од каде идејата за вакво нешто?

Жарко Нацевски: Идејата за настанот потекна од многубројните “Бели ноќи” кои се организираат низ поголемите градови во целиот свет, но она што е поразлично во овај настан е тоа што фестивалот ќе се одржи на плажа.

Музика24: Што ќе се случува во петок?

Жарко Нацевски: Во петок во Претор ќе се случи најголемата забава на плажа во последните десетина години.

Музика24: Локацијата е Претор, зошто токму таму?

Жарко Нацевски: Сметавме дека Претор е доста привлечен и атрактивен, но со текот на годините се повеќе е запоставен. Затоа се решивме, малку да допринесиме за развој на Преспа, па одлучивме таму да организираме Бела Ноќ.

Музика24: Од каде очекувате посетеност?

Жарко Нацевски: Продажба веќе имаме од Скопје, Велес, Прилеп, Тетово, а најмногу од Ресен и Битола.

Музика24: Кога ќе започне, до кога ќе трае?

Жарко Нацевски: Планирано е да започне на зајди сонце, а ќе трае до раните утрински часови.

Музика24: Самиот наслов го кажува и дрес кодот за таа вечер?

Жарко Нацевски: Да, значи темата на настанот е Бела ноќ, која се одржува низ цел свет, но ние ја организираме на плажа.

Музика24: Кој ќе настапува?

Жарко Нацевски: Ќе настапат ди-џеи од цела Македонија, а ќе има и жонглери со оган, што ќе биде вистински спектакл.

Музика24: Од каде може да се набават карти?

Жарко Нацевски: Карти се продаваат во сите продажни места на Купи Карти За Се.

Музика24: Кој го организира овој настан?

Жарко Нацевски: Секако, организатори сме јас Жарко Нацевски и Филип Бешлиќ.

Музика24: Дали е се подготвено?

Жарко Нацевски: Скоро се е подготвено. Ни останаа уште некои ситни детали. Се гледаме во петок во Претор.

За Музика24.мк од Битола: Јовица Пауновски

Можеби ќе ве интересира: