Културо

Вердиевата спектакуларна опера „Трубадур“ во рамките на 52. издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“ на 11 мај

Muzika24
На 11 мај со почеток во 20 часот ќе се изведе спектакуларната опера „Трубадур“ од...
Културо

„Божествен“ концерт на Македонската филхармонија по повод Велигден

Muzika24
Премиерно во Македонија, ќе биде изведено едно од највеличествените дела на шкотскиот композитор Џејмс Мекмилан...
Културо

Македонската филхармонија го најавува концертот „Светлина” со Станко Мадиќ и Оливер Балабурски

Muzika24
Македонската филхармонија најавува уште еден импресивен концерт. Станува збор за концертот „Светлина”, кој ќе се...