Културо

Фестивалот на камерна музика “Златна лира” свечено отворен со „Руска бајка“ (Фото)

Вчера вечер во Музејот на македонската борба свечено беше отворен фестивалот “Златна лира” со концерт посветен на руските романси „Руска бајка“, на кој настапија Билјана Камчева – сопран и Елена Сиљаноска – пијано.

Сојузот на музичките уметници на Македонија (СМУМ) кој што е и организатор на Фестивалот на камерна музика „Златна лира“ секоја година го организира во месец октомври, и годинава истиот ќе трае од 16-ти до 30-ти октомври. А што се ќе имате можност да погледнете и слушнете за време на неговото времетраење, погледнете ја целосната програма во продолжение:

Можеби ќе ве интересира:

Се вчитува....