Културо

Изложба во КИЦ Битола по повод 8 Март

“Кој друг ако не уметникот е најповикан да ја изнесе на светлина сета женска убавина, храброст, милост и саможртва… 8 Март е симбол на денот кога жените застанаа рамо до рамо со мажите да се борат за подобар заеднички свет”, се вели во соопштението кое што ни го испратија од КИЦ Битола, по повод отворањето на изложбата која ќе се отвори утре, токму на интернационалниот ден на жената 8-ми март.

ЈОУ Културен и информативен центар Битола и ДЛУБ Ве покануваат на отворање на оваа изложба која што ќе се стартува утре во 19 часот во Кристалната сала на Офицерскиот дом – КИЦ Битола.

Можеби ќе ве интересира: