Магазин

10 месеци живеела со 60.000 илјади пчели во иста соба (Видео)

Во преградието на австралискиот град Бризбејн пчеларот Пол Вуд отстранил околу 50 килограми саќе, откако десет месеци илјадници пчели живееле во домот на Лорел Лушам. Пчеларот, кого го викнала жената, откако десет месеци чувствувала дека нешто се движи под гредите во собите, отстранил и 60.000 илјади пчели. Вуд пчелите привремено ги префрлил во кошници во неговиот двор.

https://www.facebook.com/BrisbaneBackyardBees/videos/2683431798374463/

Лорел Лушам видела дека бројот на пчели кои влегуваат под гредите се зголемува , па го повикала пчеларот на помош. Пчеларот наишол на огромни парчиња саќе направено на гредите на куќата веднаш откако ги тргнал таванските плочи. Откако пчњеларот ги собрал пчелите со посебен уред, жената го зела медот за себе.

Можеби ќе ве интересира: