Магазин

Овогодинешниот победник на црногорскиот натпревар за лежење се изналежа 60 часа

Жарко Пејановиќ е победник на 12-от по ред натпревар во лежење, кој традиционално се одржува во Црна Гора во етно селото Црна Гора, недалеку од Никшиќ.

Пејановиќ издржал 60 часа лежење и освои 350 евра за трудот, рафтинг, викенд во етно селото, ручек за двајца во ресторан во Подгорица и уште многу спонзорски награди.

„Не беше тешко. Верувајте ми, дури не се ни загреав. Кога друштвото доаѓа да ги поддржи конкурентите, тоа е забавно, но најголемата грешка е кога доаѓа нечие семејство. Кога доаѓа нечие семејство, тешко е да не станете“, изјавил Пејановиќ за медиумите.

Можеби ќе ве интересира: