Магазин

Радио Валандово одбележува 61 година од своето постоење

Како што дознава музичкиот портал Музика24, пред 61 година започна со работа познатото и популарно Радио Валандово. Тогаш за прв пат во македонскиот етер се слушнаа зборовите:

“Зборува Радио Валандово”.

Како што велат самите тие, Радио Валандово 61 година зрачи во етерот, сведок е на многубројни настани значајни за градот, општината, државата. Радиото веќе 61 година се грижи за навремено информирање, следејќи ги секојдневните настани кои се од јавен интерес.

Среќен роденден и уште многу години постоење на македонскиот радио етер.

Можеби ќе ве интересира: