Магазин

Словенија спектакуларно влезе во 2013-та година (Фото)

Многу бројни луѓе ја дочекаа Новата Година на словенските улици. Во Љубљана имаше повеќе од 40.000, во Марибор до 6.000, во Крањ 4.000 илјади. Весело беше и во другите градови на Словенија. Љубљанските хотели беа пребукирани, би можеле слободно да кажеме дека оваа Нова година во Љубљана ја дочекаа рекорден број на луѓе. Се славеше на четири плоштади, а најмногу луѓе имаше на Конгресниот плоштад, каде што пееа многу бројни познати словенски музичари…

Во продолжение погледнете ги фотографиите од Љубљана.

Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија Нова Година во Словенија

За Музика24 од Словенија: Александар Бисачи – ПОП ТВ

Можеби ќе ве интересира: