Магазин

Слушнете ја “Боже чувај ја од зло” отпеана на интересен начин (Видео)

Симпатично, интересно, убаво… едноставно секоја чест. Шестимина млади музичари од соседна Бугарија наречени “Voiceland” во свој стил ја исполнуваат песната на нашиот ангел Тоше “Боже чувај ја од зло”. Верувале или не, што би рекол еден наш познат македонски водител, тие немаат ниту инструменти ниту пак било каква музичка подлога (матрица) тие на свој начин усно ја изведуваат оваа песна и мора да признаете дека звучи одлично.

Додека ние македонците речиси ништо не правиме или барем се обидуваме нешто од нешто да направиме, а е поврзано со Тоше, музичарите, па макар и аматерски те трудат да направат нешто што звучи ем убаво, ем симпатично, а светски.

Подготви: Марија Поповска

Можеби ќе ве интересира: