Магазин

„Winamp“ доби ново ажурирање и поддршка за „Windows 11“

Во одреден период „Winamp“ беше инсталиран на речиси секој „Windows“ компјутер и се сметаше за неопходна апликација за пуштање музика. Сепак, со текот на годините ситуацијата се промени. Матичната компанија ги смени сопствениците, развојот на „Winamp“ стагнира, а самата апликација ја изгуби популарноста, особено поради недостатокот на модерни опции.

Сепак, проектот „Winamp“ продолжи да живее. Неодамна се појавија вести за нова бета верзија, со низа суптилни промени. Сега истите подобрувања пристигнуваат во форма на првото стабилно ажурирање по години, а „Winamp 5.9“ е достапен за преземање.

„Winamp 5.9“ не спроведува никакви револуционерни промени, но една од поважните секако е поддршката за „Windows 11“.

Тимот, кој работи на „Winamp“, сепак има амбициозни планови за иднината, а следното ажурирање треба да донесе повеќе промени во популарниот музички плеер.

Можеби ќе ве интересира: