Магазин

Зошто сите Срби успееа во Македонија, а ниту еден Македонец не успеа во Србија? (Видео)

Во последните неколку години Србија се покажа како најголема и најдоминантна на Балканот, која традиционално наметнува трендови и правила на игра во регионот. И во музиката, филмот, спортот, и во сите други области. Сè што доаѓа од Белград, со брзина на светлината се шири низ целиот регион. Од Марија Шерифовиќ, Ацо Пејовиќ, Лепа Брена, Цеца, па се до Раста, Реља Поповиќ и Милица Павловиќ.

Ова се само дел од српските имиња кои се редовни со настапи во Македонија. А Македонија прифаќа буквално се и не забранува никого и токму и затоа сите спрски пејачи успееа кај нас. Но прашањето кое се наметнува само по себе. Зошто сите Срби успееа во Мaкедонија, а ниеден Македонец во Србија. Одговор побара единствениот естраден магазин Бекстејџ од некои српските јавни личности.

Сакаа да го слушнат и мислењето на македонски ѕвезди, еве што тие кажаа:

Можеби ќе ве интересира: