Гарбет Тавитјан добитник на наградата “Свети Климент Охридски“

Познатиот македонски музичар и тапанар Гарбет Тавитјан е еден од овогодинешните добитници на државната награда “Свети Климент Охридски“. На поранешниот член на култниот бенд “Леб и сол“ наградата ќе му биде врачена на 8 декември во Собранието на Република Македонија. Наградата “Свети Климент Охридски“ е една од државните награди со чије добивање се стекнува и право на национална пензија. Претходно државна награда а со тоа и право на национална пензија доби и Влатко Стефановски со што двата поранешни членови на “Леб и сол“ се првите рок изведувачи во Македонија кој во иднина ќе добиваат национална пензија. Подготви: Филип Етмишовски
Повеќе на Музика24...