Како и на кој начин фолк пејачката Благица Павловска бега од скопските горештини

Како што пишува “Вечер прес”, нашата македонска и позната фолк пејачка Благица Павловска која што секако многумина ја знаеме од безвременските хитови кои таа ги има отпеано, своето слободно време токму сега кога се најголемите летни горештини во Скопје, па и Македонија, ги поминува на една од плажите. Таа на вистинскиот начин со ладни пијачки, сладолед и секако во дебела ладовина го помининува своето време, одмарајќи се од оние секојдневни обврски.

“Не функционирам кога е вака топло. Тогаш најмногу сакам да сум само покрај вода, солена или слатка, сеедно… и лесно облечена, се разбира во омилениот костим за капење”, изјави Благица објаснувајќи воедно како таа ужива за време на овие летни и жешки денови.

Повеќе на Музика24...