Македонците најдобри на музички фестивал во Бугарија

Стефан Манасиевиќ и Иван Петровски освоија први места на фестивалот “Есенски Шуменски вечери” во Бугарија. Иван наградата ја освои во категоријата за авторска композиција – тој ја напиша песната “Птицо одлетај”, која на фестивалот ја пееше Стефан. Стефан, пак, победи во категоријата поп-рок музика, а ги испеа песните “The show must go on” и “Je t’aime”.

Повеќе на Музика24...