Музика на кирилица

Александар & Дац заедно со Нино Величковски ја преработија „Бабино девојче“ (Видео)

Популарното дуо Александар Митевски и Драган Спасов – Дац во соработка со Нино Величковски снимија преработка на народната песна „Бабино девојче“.

Текстот на познатата народна песна доби нова музика и аранжман од Мичо Божиновски, Бобан Василевски, Ташко Грујовски и Александар Митевски.

Ова е уште еден успешен музички  проект поддржан од Фондацијата за култура и спорт „Куманово“ – Куманово, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово.

Можеби ќе ве интересира: