Музика на кирилица

Антониа Гиговска ќе ја претставува Македонија на „Славјански базар“ (Фото)

Антониа Гиговска ќе ја претставува Македонија на познатиот интернационален музички фестивал „Славјански базар“ во Белорусија. Веста ја сподели Гиговска на Инстаграм, а овогодинешното издание ќе се одржи од 14-ти до 19-ти јули во Витебск.

Фестивалот дава единствена можност за младите пејачи од Русија, Белорусија, Украина, земјите од поранешна Југославија, Полска и Бугарија да се покажат пред своите колеги и илјадници гледачи. Најдобриот натпреварувач е награден со Гран при и пехар „Златна лира“. Пејачи од Македонија кои претходно настапувале на овој фестивал се: Владо Јаневски, Тоше Проески, Боби Мојсоски итн. Тоше и Боби ја однесоа победата во 2000-та односно 2012-та година.

Подготви: Редакција Музика24

Можеби ќе ве интересира: